Ny maskine – større kapacitet

Nænsom naturpleje

Ny maskine – større kapacitet

Jeg kommer ofte ud for, at opgaven vokser ud over hvad der er rimeligt at klare med en le. Først anskaffede jeg en stor buskrydder, monteret med en 60cm fingerklipper (hækkeklipperhoved), men især i tæt tagrør er det faktisk heller ikke altid helt nok. Derfor har jeg hjemkøbt en Ariens BSM 120 fingerklipper/slåmaskine, som jeg bruger når bevoksningen er tæt, og arealet er stort.

Den nye klipper, den dag jeg hentede den fra forhandleren

Den nye klipper har et skær på 117cm, og gør det muligt at klippe en 0,5ha ø i løbet af nogle timer (eksempel). Og nu vi snakker om øer, så har jeg fundet på en måde som gør det muligt at få den med ud på de små øer som så ofte er mine arbejdsområder:

Min oppustelige arbejdsflåde. Den er så stabil at jeg kan gå rundt på den undervejs, og så er der god plads til alt det øvrige værktøj. Den kan bugseres efter alujollen, eller skubbes afsted af én person iført waders, alt efter hvor langt vi skal, og hvor dybt der er.

Det kan da ikke være smartere!